Stíhanie šéfa Crazy-shopov zastavila, bol iba bielym koňom

25.10.2012 Bratislava

Bratislava 25. októbra (TASR) – Prokuratúra zastavila trestné stíhanie bývalého šéfa predajní Crazy-shop, v ktorých sa ľahké drogy predávali ako súčasť darčekových predmetov.

Podľa prokuratúry bol obvinený Peter Z. - bývalý majiteľ firiem, ktoré prevádzkovali predajne, len biely kôň. Prípad sa tým nekončí, prokuratúra v Námestove vrátila spis polícii v Dolnom Kubíne, aby pokračovala vo vyšetrovaní.

"Z dôkazov zabezpečených v trestnom konaní vrátanie psychiatrického posudku obvineného vyplýva, že Peter Z. vystupoval vo veci ako takzvaný biely kôň a iné osoby ho využili na spáchanie trestnej činnosti," povedal TASR hovorca Krajskej prokuratúry v Žiline Milan Cisarik.

Polícia pôvodne navrhla zastaviť trestné stíhanie voči obvinenému, pretože vraj nebol pre nepríčetnosť trestne zodpovedný. Prokurátorka z okresnej prokuratúry s tým však celkom nesúhlasila. "Rozhodla o zastavení trestného stíhania, pretože je nepochybné, že skutok nespáchal obvinený," povedal Cisarik. Jej rozhodnutie je od 23. októbra právoplatné.

Petrovi Z. hrozilo za obvinenie z obchodovania s drogami zo septembra minulého roku desať rokov väzenia. Stalo sa tak po tom, čo polícia urobila vlani v lete raziu v jednej z predajní. Policajti ju zdôvodnili podozrením, že predávané imitácie aromatických byliniek a kúpeľovej soli obsahujú omamné látky, čo sa neskôr aj potvrdilo. "Kriminalistickým skúmaním sa zistilo, že najmenej jeden druh predávaného tovaru s názvom Sasha obsahuje psychotropnú látku zaradenú do I. skupiny psychotropných látok," informovala vtedy polícia.

Sieť predajní s pochybným tovarom bola roztrúsená po celom Slovensku a v prevádzke bol aj internetový obchod. O Crazy-shopoch sa začalo v médiách hovoriť pred viac ako dvoma rokmi. Ich prevádzkovateľ využil dieru v legislatíve a predával v nich tovar, ktorý obsahoval aj ľahké drogy ako mefedron a syntetické kanabionidy.
 

Vyberte región